onsdag 1 oktober 2014

Stjärnutmaning # 9


Den här månaden ska vi fokusera på hygien som ett sätt att vara snällare både mot sig själv och mot naturen. Håll i hatten för nu kommer det en del drös med utmaningar! Räds dem inte, tänka på att några steg och nya tankar är bättre än inga. Så börja i den ände som fungerar bra för dig.


1.      Tandkräm. Välj en som inte innehåller triclosan eller parabener. Om du behöver byta tandborste under månaden, se till att välja en i naturmaterial

2.      Schampo och Balsam. Väl sorter utan silikon, parabener eller PEG. Välj sådana schampon som är miljömärkta. Eller om du vågar, No Poo!

3.      Höstsäsong=lössäsong (för många). Skippa de starka lössmedlen och dränkt i stället in håret i olja ett par timmar, på med en badmössa och de kommer kvävas till döds, upprepa vid behov.

4.      Smink. Ersätt bara sådant som tar slut, alltså inte köpa nya produkter som du tidigare inte haft. Om du köper nytt (för att ersätta det som tagit slut) se till att köpa miljömärkt. Skippa vanlig makeup-borttagning och använd i stället en mild olja på bomullsrondeller eller ännu hellre på hemsydda ansiktsrondeller.

5.      Tvål. Använd hård tvål som är snällare mot naturen och räcker mycket längre. Aleppotvå och Black African soap är två bra tvålar som återfuktar ba och som också fungerar bra vid rakning.

6.      Skippa nagellack denna månad.

7.      Barn: Använd få produkter till barnen. De kan smörjas in med vegetabilisk olja vid behov, eller med hemgjord bodybutter om något mer återfuktande behövs.

8.      Deodorant: Skaffa en utan alkohol och aluminium, om möjligt så välj gärna en miljömärkt.

9.      Och till sist (om du tillhör målgruppen) skaffa tygbindor och eller ersätt tamponger med menskopp. Miljövänligare och mycket snällare mot kroppen.

 
Om du vill hoppa in i utmaningen nu så får du börja på 33 poäng i stället för de ursprungliga 75. Det var allt. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar