tisdag 21 maj 2013

Yes you can!


Marie

Barn: Tom. Född i oktober 2012. Nu 7 månader

Kort om dig: För närvarande föräldraledig forskande läkare boende i Midsommarkransen. Patologiskt förtjust i skönlitteratur och Radiohead men har aldrig sett Thom Yorke. 

Hur länge har ni använt tygblöjor? Vi började med tygblöjor så snart reklamförpackningarna med engångsblöjor vi fick på BB var slut.

Varför valde ni att börja med tygblöjor? Initialt var det av miljöskäl. Det kändes helt tossigt att bidra till sopberget så påtagligt som man gör när man använder engångs. Några veckor innan förlossningen så fick vi dock tips om EC (elimination communication) och bestämde oss för att anamma det sättet att tänka kring vår bebis kiss och bajs. När man EC:ar är tygblöjor värdefulla hjälpmedel för att få bebis att känna vad som händer när hen kissar/bajsar, vilket gör att kommunikationen kring bebis behov förstärks. Perfekt under tiden när anknytningen grundas!

Vilka tygblöjor använder ni? Vi använder bomullsvikisar och -prefolds tillsammans med FLIP-byxor. 

Vilken är er favorit? Älskar FLIP-byxan! Suverän passform, mjuk och följsam för bebis och går att använda under lång tid.

Vilken är den största utmaningen med tygblöjor? Största utmaningen är att bestämma sig för  vilken blöja man ska köpa! Det finns så många olika modeller och varianter som är så fina att man vill köpa dem alla. 

Vad är det bästa med tygblöjor? De är miljövänliga, rumpvänliga (Tom har inte varit röd på rumpen en enda gång sedan han föddes), och de hjälper till med EC:andet.

Vad är mindre bra med tygblöjor? De tar större plats i skåpet än engångs. 

Spelar det någon roll för dig var tygblöjorna är tillverkade? Nej. 

Ditt bästa tygblöjetips! Kör med EC och keep it simple. Var inte rädd för att testa vikblöjor. De är läckagesäkra, billiga och enkla blöjor som går att använda från mini-bebisstadiet tills det är dags att sluta med blöjor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar