söndag 7 juli 2013

Tips för en mer giftfri roadtrip

 Nu när semestern är här så är det säkert många av oss som ger oss ut på bil-, buss- och tågresor. Men glöm inte att man även då kan tänka på miljön. Vår stora utmaning för sommarens alla resor är tygblöjorna. Hur ska vi tvätta dem och hur kan vi torka dem? Men detta får bli ett eget inlägg. Nedan kommer tips för själva resandet.

1. Packa alltid ner återanvändningsbara vattenflaskor. På så sätt sparar ni in på plastkonsumtionen.  Jag har tidigare skrivit om både Blarfe och Lifefactory så funkar alldeles utmärkt.

2. Planera var ni ska stanna och äta. Använd t.ex appen Mathantverk för att hitta lokala producenter av råvaror. Kanske har de också ett café som ni kan äta på eller varför inte köpa med produkter och göra ett eget stopp senare?

3. Ha alltid kylväska med er (fylld med kylklampar i rostfritt stål). På så sätt kan ni ta med er mat hemifrån eller lätt förvara den mat ni köper på vägen.

4. Skippa handsprit. Tvål och vatten räcker långt, det är ju sällan blir så smutsig på en resa.

5. Packa ert resesnacks och mat i  mer plastfria alternativ. Frukt kan förvaras i tygpåsar som jag tidigare skrivit om här, sådant som behöver lock kan förvaras i burkar av rostfritt stål, t.ex från Kids Konserve. Återanvänd gamla glasburkar. Här hemma använder vi ofta en honungsburk som är perfekt att stapla kakor i eller att stoppa ner grönsaksstavar i. Fördelen med glasburkar är att om man inte orkar eller har möjlighet att ta med sig dem hem igen så kan de lätt lämnas på en återvinningsstation.

6. Använd tygservetter (unpaper towel. Vi har ju våra i birds eye cotton här hemma men de funkar också utmärkt på resa så de är så tunna (tar lite plats) samt torkar oerhört snabbt när de blir tvättade.

7. Packa med er bestick, tallrikar och muggar som inte är engångsartiklar.

Trevlig resa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar