tisdag 25 mars 2014

Hitta kraft hos andra

Vet ni? Ibland vill jag bara kasta in handduken, och köpa 100 meter tyg, 15 par nya skor, fancy underwear, festliga stumpbyxor och så vidare. Men så läser jag inlägg som detta hos the Double life of Mrs M. Och påminns om varför jag har skapat denna utmaning i år, för att mentalt ställa om. Lite senare läser jag också om Fashion Revolution Day och får än mer kraft att faktiskt fokusera detta år. Ibland behöver man får höra/läsa hos andra att man är på rätt spår. Stora förändringar kräver ett sammanhang, omställningen sitter minst lika mycket i tanken som i handlingen

Nu när jag inte bara kan gå och slentrianhandla kläder så behöver jag tänka till. Jag behöver också titta en extra gång i garderoben, i lådorna och i förrådet. Strumpbyxor jag tidigare hade kastat får användas en gång till, skorna som bara blivit stående för att jag inte orkat klacka om dem är nu hos skomakaren, det blir lite viktigare att para ihop alla udda strumpor efter en tvätt, laga träningsbyxorna som nästa gick sönder så fort jag hade köpt dem för två år sedan. Jag känner mig lite som min gammelmormor när jag går i ett par strumpor och skor till jobbet och byter när jag kommer fram, för att inte slita på fin-nylonstrumporna eller på de helt nya skorna. Man blir helt enkelt lite mer mån om det man redan har.

Jag har också upptäckt att jag under detta år kommer nolla min garderob. Alltså, sådant som jag innan inte haft hjärta att slänga (för det är inget reellt fel på det), men ändå inte använt för annat lockat mer, kommer nu att användas tills de är för slitna/trasig/bortanför ytterligare lagningar. Jag tänker mig att det kommer frigöra utrymme i garderoben utan att för den sakens skull bara kasta det rätt och slätt. Jag har redan tagit fram tre par skor jag hade tröttnat på och inte använt på kanske två-tre år. Men nu, nu är de värda så mycket mer.

1 kommentar:

  1. Så bra skrivet! Det här känns som hela utmaningens kärna och jag inspireras av dina tankar. Tack!

    SvaraRadera