tisdag 18 februari 2014

Hemslöjdat och ekotänk

Jag har köpt mig tre nummer av tidningen Hemslöjd. Det roliga med den tidningen utöver alla intervjuer med alla dessa fantastiska hantverkare runt om i Sverige, är att miljöperspektivet är ständigt närvarande. Närvarande utan att ens nämnas som ett eko-tänk. För när man gör saker själv och lägger sin tid i det så vill man ju att det ska bli bra, hålla länge och har bra material i sig. Så tillsammans med tidningen Kloka hem så är det nu en av mina bästa tidningar som genomsyras att tankar om ett grönare liv med mindre slit och släng konsumtion.Nu när vi skurit ner på konsumtion av kläder, kasta ut en massa plast, bytt till bara ekogrejer i badrummet etc. så har även mina läsvanor förändrats radikalt. Innan var jag en tidningsjunkie deluxe. Men nu finns det nästan inget intresse av att läsa glossiga magasin, just för att vi ändå inte kommer att konsumera särskilt mycket av det som de skriver om. Eller så fortsätter jag vara en tidningsjunkie, fast med nya titlar. Vilka tidningar gillar ni att läsa och som passar er livsstil?


3 kommentarer:

 1. Lustigt, jag gjorde samma reflektion när jag var i mataffären senast. Jag brukar stanna till vid tidningsställen och bläddra igenom tidningarna. Inte sällan slinker det sedan ned ett eller kanske till och med två månadsmagasin av glossigaste sorten. Men nu kändes det liksom inte intressant. Fast det är klart, senaste numret av Hemslöjden låg redan hemma på nattduksbordet ... ;)

  SvaraRadera
 2. Intressant reflektion! Jag prenumererar på Kloka Hem, Elle Decoration och DV Mode (och Språktidningen och nya magasinet Nära Barn... oj vad många det var!). Sidor med köpguider har aldrig intresserat mig annat än som inspiration och jag handlar aldrig något jag har sett i en tidning. Däremot gillar jag att hänga med i trender både vad gäller mode och inredning även om jag bara köper begagnat eller tillverkar själv. För mig är magasin bara inspiration!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag inspireras nog också av magsinen :) Men jag tror att jag kanske blivit lite mindre intresserad när jag vet att jag förmodligen inte kommer handla något om jag hittade där (även om jag älskade det. kanske lite förebyggande arbete :)?

   Radera