fredag 28 februari 2014

Poäng i februari

Februari månadsutmaning, minns ni? Jag rensade hur mycket som helst, en del saker fick gå till återvinningen då det inte fanns något andrahandsvärde. Det blev ett perfekt tillfälle för att ta tag i de där stökiga köksskåpen, röriga badrumslådan, lite för trånga garderoben etc. Jag fick också i hop mer än 28 saker som skänktes bort eller såldes. Dels försvann lite saker från köket som vi hade dubletter av, gamla loppisfynd som är fina, men som aldrig används, sålde av barnkläder som blivit för små, sålde för små tygblöjor, använde tyger som jag sydde trainingpants av och som försvann till andra små som behövde dem. 10 Friska poäng rakt in på poängkortet.

Men. Utgifter. Jag lärde mig sticka och kunde inte motstå att köpa garner. När jag lär mig någon nytt så går jag all in. Tur jag har denna utmaning, annars hade jag nog suttit med många fler nystan. Jag spontanköpte också ett prickigt bomullstyg som ska få bli en jacka jag länge funderat på. Ytterligare ett jacktyg inköptes på syfestivalen (nu får det vara nog med jacktyger, om jag inte ska gå strumplös i slutet på året när alla poäng är slut och strumporna blankslitna). I november bestämde jag mig för att ha fem köpfria månader. Men nu har jag brutit mot det då jag var i stort behov av jeans som funkar på jobbet. Trots att jag finkammat massor av second hand butiker hittade jag inga ( ej heller någon kofta) så det fick bli ett par nya (och en ny kofta). Så, 10 poäng in och 22,5 poäng ut. Gulp! Det går snabbt, och då har jag ändå lagt band på mig denna månad. 


Sömnad då? Jag fixade till min Laurel som jag sydde i julas, men som sedan blev liggandes då jag tyckte den blev för stor i uringningen. Nu är den insydd och klar. Jag har också hunnit sy en toile på en av de jackor jag siktar på i vår. Och massor med barnkläder, men de hör ju inte till utmaningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar