tisdag 23 april 2013

(G)ullrumpa med ullkurade byxor


I går kväll ullkurade jag byxor till lilla O. Premiär för detta. Det kändes lite som att leva i ett annat årtionde. Först tvätta upp ullbyxorna, sedan få till ullkuren (man rör ut en särskild blandning i vatten som återfettar ullen och gör den tålig för väta) och sedan låta byxorna ligga och dra däri i många timmar, och till sist skölja av dem.

Vi har köpt ett par från mörkblå ekologiska kortbyxor från Disana i strl 62-68. Lilla O är nu 5 månader och de sitter bra samt har växmån. De känns generösa i storleken. Vi har också köpt två par från Etsy, ett par som är i mer klassisk blöjbyxemodell och ett par långbenta. De är fortfarande något stora (strl medium). Det fina med dem från Etsy är att de är omsydda tröjor, så det kan hända att ullen inte är ekologisk men den är i alla fall återbrukad.

Tanken är att ullbyxorna ska få ersätta de vanliga ytterblöjbyxorna på natten. Under dessa har vi WAHM (work at home mum) formsydda blöjor i bambu som också är inköpta på Etsy. Ytterligare är beställda då de fungerar så himla bra. Så nu är det bara att invänta fluffmail så är nätterna säkrade för lång tid framöver.

 Etsy

Disana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar