torsdag 25 april 2013

Tot bots Easyfit v.3

Nu så drar jag i gång den stora recensionsrundan. Jag hoppas att ni som är närmast sörjande i frågan hurrar och att ni andra finner nöje i alla andra inlägg som inte handlar om tygblöjor. Kan tänka mig att den utvecklas över tid beroende på exakt vad ni där ute vill veta. Jag börjar därför denna omgång med vad jag ville veta, och det blir en av hemmets favoriter. Tyvärr har jag ingen bra bild där man kan se blöjan på lilla O, men det kommer.

Tot bots Easyfit är en all in one blöja med så kallad tunga som man stoppar in i en ficka, precis som med en pocketblöja. Detta gör också att man lätt kan boosta blöjan. Inlägget ska veckla ut sig vid tvätt men ändå sitta fast i blöjan. Blöjan är 34 cm lång i osträckt tillstånd och 15 cm bred över grenen.Ytterhöljet är av pul, väldig mjuk och stretchig sådan och innerskiktet är så kallad minky. Den finns med kardborre men vi har knappar då vi tycker det håller bättre över tid. Den här blöjan har två knapprader i midjan där såväl övre som undre raden kan knäppas i fyra olika lägen. Knapparna  på den undre raden sitter snett nedanför den övre raden så man behöver inte sätta dem helt parallellt om man önskar öka eller minska benvidden.  Den har även snap down rise såsom de flesta one size. Just den här kan knäppas ner i två olika lägen. Nedan kan man se den knäppt på minsta respektive största stoleken.

Minsta knäppningen

Största knäppningen


Den finns i såväl enfärgat som i ett flertal mönster, här på bilderna syns en ur serien Nappy tells a story. För fler färger se här.  Textilierna är öko-tex märkta och de tillverkas av ett familjeföretag i Skottland. Kostar runt 14 pund och kan beställas från Storbritannien.

Varför är denna en av våra favoriter?


  • Vi gillar att knäppningen i midjan är assymetrisk, det är lättare att storleksreglera.
  • Vi gillar att den bara ha två rader av snap down rise, det kan annars ibland bli väldigt mycket knappar på one size, vilket ger en knöligare passform.
  • Den är extremt nätt och tar egentligen inte större plats under ett par byxor än en vanlig engångsblöja.
  • Den är väldigt stretchig, vilket också ger en bra passform utan att den skär in eller känns stel.
  • Torkar på bara några timmar.


Något minus då?

  • Den är inte blöjan man sätter på om man vill ha något som håller länge. Två lager minky ger en nätt blöja. Men inget som håller i flera timmar. Efter två timmar är det dags att byta.
  • Det sägs att man inte ska behöva dra ut den halvlösa delen inför tvätt, men vi tycker att den ofta inte kommer ut av sig själv vilket gör att man då behöver tvätta om den. Så vi drar alltid ut den. På det sättet känns det som man ändå har en pocketblöja och inte en AIO.
Frågor på det? Vad tycker ni om denna blöja?1 kommentar:

  1. Jag hittade EasyFit V4 (http://kidster.se/tygblojor/allt-i-ett-blojor/totsbots-easyfit-v4-hey-diddle). Har du testat den?

    SvaraRadera