måndag 24 juni 2013

Yes you can!Elizabeth

Barn:  Kevin 17 år, Samuel 15 år, Oliver 14 år, Timothy 12 år, Lowe 6år, Ella 4 1/2 år, Ozzy 10 månader

Kort om Elizabeth: 38-årig hemma-mamma som älskar att sy och sticka som avkoppling.

Hur länge har ni använt tygblöjor? Använde tygblöjor för första gången på bb när äldsta sonen föddes. Började använda det hemma när han var runt halvåret. Har sen använt det åt alla barnen, några har haft det på heltid, några har jag blandat med engångs.

Varför valde ni att börja med tygblöjor? Första gången valde jag tygblöjor helt för den ekonomiska aspekten, det blev mycket billigare. Numera är det mera för miljön, rump-hälsan och bekvämlighetens skull.

Vilka tygblöjor använder ni? Till helt nyligen har vi mest använt Lilla Lammets och Alvehamns formsydda. Nu har vi fått byta tillbaka till Imses frotté och vikblöjor. Blöjbyxor har vi i både PUL och som ull-dra-upp.

Vilken är er favorit: Absoluta favorit-blöjan är vikblöjan. Den är gångbar från nyfödd till pott-dags, går att variera formen och tjockleken på och har flera användningsområden än bara blöja :)

Vilken är den största utmaningen med tygblöjor? Största utmaningen är att hitta "den ultimata blöjan" som suger bra, inte läcker och sitter perfekt på ens barn.

Vad är det bästa med tygblöjor? Det bästa är att man alltid har blöjor hemma.

Vad är mindre bra med tygblöjor? Mindre bra är att det tar stor plats i skötväskan.

Spelar det någon roll för er var blöjorna är tillverkade? För mig har det till viss del spelat in vart dem är tillverkade. Jag har tyckt det känts lite extra roligt att "stötta" ett lokalt företag som Imse som inte var så stort ännu när jag började med tygisar. 

Ditt bästa tips! Mitt bästa tips är att inte köpa för många blöjor av samma sort. Prova prova och åter prova olika varianter innan man bestämmer sig (köpa prov-paket eller leta begagnat). Och var beredd på att att du kanske får byta sort flera gånger när bebisen växer och behoven förändras. Ge inte upp bara för att det läcker nån gång i början :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar