tisdag 28 januari 2014

Gissa poängen

Ok, nu drar det snart i gång. Vi har 75 poäng var, ytterligare 100(!) kan håvas in om man tar sig an och genomför de utmaningar vi månadsvis kommer att presentera. Jag har funderat på vad som kommer bli de stora utmaningarna, och har skrivit lite om det här. Nu när vi har uppdaterat poängtabellen så har ju förutsättningarna ändrats lite. Jag siktar på att sy så mycket som möjligt, men jag kommer inte kunna sy strumpor och skor. Tror också det blir svårt att sy träningskläder, eller snarare få tag i bra material att sy dem i. Jag har rekat i affärerna den senaste tiden för att se hur utbudet av schyssta plagg i schyssta material är och de varierar verkligen. Vi får heller inte glömma att second hand är poängfritt. Jag jobbar nära en av mina favoritbutiker när det kommer till sådant så kanske att jag får kika in där om något behöver inhandlas, de har tack och lov också ett bra utbud av skor.
 
Jag gissar att följande saker kommer äta mest poäng 2014:

1.Tyg
2. Skor
3. Underkläder och strumpor
4.Ytterplagg
Det känns som att det som inte kommer att kosta i pengar detta år, kommer att kosta i tid. För det kommer att gå tid till att leta på second hand, hitta bra tyger och schyssta kläder, inte minst kommer det att gå tid till att sy kläder. Men det är också det som gör den här utmaningen värd att delta i. För att köpa en billig tröja för t.ex. 99 kronor, kostar något för någon annan (den som syr den). Ska jag sy den själv så måste jag lägga ner tid på det och ganska snabbt får jag se hur intressant och viktig den är. Syr jag den, så ja, då hade jag ett behov. Syr jag den inte, så var det inte värt det. Köper jag den i bra material så kostar den säkert lite mer och där är det kostnaden i pengar som får avgöra hur stort mitt behov egentligen var. På sikt tänker jag mig att eko inte ska vara krångligt, det ska underlätta, genom att man faktiskt inte behöver lika mycket = frigör tid och utrymme för annat. Det är väl bara så här i början innan man har fått in rutinerna som tiden går åt.
 
 

3 kommentarer:

 1. Jag tanker nog I samma banor som du, tyg, underkläder och strumpor samt skor. Tyg är ju kul, men jag ska jobba med det jag har så mycket som möjligt. Skor, underkläder och strumpor kan jag inte göra själv. Jag vill intala mig själv att jag inte brukar handla så mycket, men nu har jag varit föräldraledig I ett år, vem vet vad jag behöver nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också precis varit föräldraledig så garderoben är minst sagt lite annorlunda än hur den brukar vara. Utmaning som sagt :)

   Radera
 2. Jag har nog samma problem som övriga här ovan - efter två graviditeter, födslar och amningsrundor har kroppen ändrats lite. Mina stora poängslukare kommer att bli:
  1. Tyg
  2. Underkläder
  3. Skor

  SvaraRadera