fredag 31 januari 2014

Stärnutmaning #1

När vi konsumerar lyckas vi också allt som oftast att köpa lite för mycket. Saker som man trodde att man ville ha (men egentligen inte), saker man gillade i 2 minuter och sedan tröttnade på dem, saker som är "bra att ha" någon gång i framtiden (bara kanske) etc. Man köper helt enkelt mycket nytt utan att tänka sig för.

Mycket av det här är sådant som bara ligger och tar plats. Vi alla har väl alla mardrömskåp där vi är rädda för att öppna dörren eftersom saker i principer faller ut? Sen är vi för upptagna eller kanske trötta för att orka ta tag i det där. Eller?

I år försöker vi ändra vårt sätt att tänka på flera områden. Varför inte inleda utmaningen med att göra dig av med saker du inte längre behöver. Men, att bli av med innebär inte att kasta i papperskorgen utan att låta saker som är hela och funktionella gå vidare till någon annan. Du kan sälja, ge till en second hand butik, byta bort det eller bara ge det till en vän.

Denna stjärnutmaning innebär att återta hemmets ytor från 28 saker som är i vägen och inte används på ett hållbart sätt. En sak för varje dag i månaden. Om du klarar detta blir det en stjärna och 10 schyssta poäng att lägga på de ursprungliga 75.


2 kommentarer:

  1. Helt perfekt utmaning för mig. Vi flyttar om tre veckor och detta arbete pågår liksom redan. Sakerna fördelas mellan soporna/återvinningen, Tradera, skänka till second hand och min nyskapade "sy-om-låda". Den sista känns särskilt bra. Ska försöka ge mig på att sy ut en snygg kjol som någon tycks ha sytt in i hemlighet medan den hängde i garderoben, flera gamla t-shirts som jag bara inte gillar passformen på längre blir nya åt barnen. Hipp hurra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Välkommen med i utmaningen! Jag behöver verkligen inspiration till att sy om, och inte bara göra mig av med så det ska bli kul att följa dig :)

      Radera