lördag 18 maj 2013

Aprikos- och tranbärsmos

Nu har vi påbörjat grötätandet för alla i familjen. Som järnberikning har jag idag gjort aprikos- och tränbärsmos. Jag tog torkade aprikoser och blötlade dem i ett par timmar, kokade lite snabbt upp ungefär halva mängden tranbär (i förhållande till aprikos) och mixade sedan detta samman. Se till att välja ganska "blöta" torkade aprikoser, vi valde Änglamarks ekologiska, då blir moset inte så torrt och man behöver inte tillsätta någon vätska. Jag hittade också en blogg där man jämför hur mycket järn det blir i olika varianter av barngröt och efter att ha läst detta få vi nog se till att köpa hem lite paltbröd och smula i då och då.

1 kommentar:

  1. Tack för att du länkar, har just sett lite extra på järninnehåll i aprikospure om du är intresserad :)

    http://barnsmat.blogspot.no/2013/05/hur-mycket-jarn-innehaller-aprikospure.html

    SvaraRadera