tisdag 7 maj 2013

Yes you can!


Hanna


Barn: Lovisa 5 och Birgitta 6½ mån

Kort om Hanna: Hade en förhoppning om att ha tygblöjor till stora men hade bara vikisar och gamla stela ullbyxor så det funkade inte och jag la ner det. Gjorde ett nytt försök med minsta och då gick det!

Hur länge har ni använt tygblöjor? Provade några dar när stora var ca 8 mån och började på heltid när minsta var 1 mån.

Varför valde ni att börja med tygblöjor? Med stora för att det var billigare och miljövänligare också. Med minsta framförallt för att hon fick stora sår av engångs.
Vilka tygblöjor använder ni? Just nu mest flip-blöjbyxor med hemmagjorda inlägg av frotté och ibland microfiber. Till natten eller om hon verkar lite röd så blir det limpvikt vikblöja och ullwrap.

Vilken är er favorit? Flip-byxan, den är ju väldigt smidig. Inläggen tar inte mer plats än en engångsblöja när man ska iväg. Men ull är ju klart mjukast och mer lättvättad.

Vilken är den största utmaningen med tygblöjor? Att hitta den kombinationen som passar just oss och vårt barn. Både i passform och utifrån vad man tycker är smidigast när det kommer till tvätt och blöjbyten.

Vad är det bästa med tygblöjor? Det ekonomiska, man sparar massor med pengar! Och så slipper man komma ihåg att köpa nya engångs på affären.

Vad är mindre bra med tygblöjor? Det kan ta ett tag att hitta den blöjan som funkar bäst. Har man inte hittat någon som kan hjälpa en ger man väldigt lätt upp

Spelar det någon roll för dig var tygblöjorna är tillverkade? Nja, flippbyxan har jag inte koll på var den tillverkas men inläggen gör jag till stor del av gamla handdukar från loppisar och tyggömmor. 

Ditt bästa tygblöjetips! Hitta andra som håller på, antingen irl eller på nätet. Då finns det fler man kan få råd och tips ifrån och också ofta köpa begagnat för att prova olika sorter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar