onsdag 8 maj 2013

Tygblöjor på natten

Att ha tygblöjor på natten verkar en del dra sig för. Vi gick all in och började med det på en gång. Föutseende nog så var formsydda blöjor (sådana som kräver en blöjbyxa av ull eller pul över) bland det första vi köpte. Och hittills på snart 9 veckor så har det bara läckt en gång, att jämföra med engångs då det läckte titt som tätt. En standard nattblöja ser ut som följande:

  • Först en formsydd (de flesta vi har kommer från Aprils Baby, hon finns på Etsy och Facebook). Denna på bilden har bomull på utsidan, är fylld med bambufleece och inre delen är bambuvelour. 
  • På detta knäpper man fast två inlägg som är i bambu, och sedan lägger vi ibland i en extra bambubooster. När allt är i så blir det sammanlagt 12 lager bambu. 
  • Sedan på med ullbyxan, oftast från Disana, men på bilden nedan en från Etsy. Just denna är gjord av gamla tröjor som sytts om. 

Lite mer sällan kör vi varianter på detta såsom pulbyxa i stället för ull. Ibland när vi inte använder formsydda (sällan) så kör vi byten på natten och då är det ofta Poops! i Bambu och Imse Vimse AIO som åker på. Blöjor som inte funkat (men som många andra gillar) är Lilla lammet i bambu. Vi upplevde att de kändes så blöta och passade inte i formen för lilla O. Hur gör ni på natten med era små?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar