måndag 13 maj 2013

Yes you can!


Alexandra 
Barn: 3 barn; 9år, 6år och en liten mini på några månader. 
Kort om Alexandra: 35 år och medveten konsument (oftast). Gillar att göra research och jämförelser och tygblöjor är inget undantag från den "hobbyn". 
Hur länge har ni använt tygblöjor? Sedan 3:e barnet kom hem från BB (1 dag gammal). 
Varför valde ni att börja med tygblöjor? Initialt mest för miljöaspekten, det känns riktigt dåligt att generera en extra lastbil sopor i onödan :-/ Vid närmare eftertanke upptäckte vi dock att vi skulle varit tvungen att köra tyg hur som helst då vi har sophämtning endast varannan vecka (går inte att välja) och att vi då bara har en fjärdedels tunna till restavfall eftersom det är sorteringsfack i tunnan. Vi hade fått smyga ner sopor i grannarnas tunnor annars ;-) Ekonomin har inte varit en faktor men en trevlig bonus.
Vilka tygblöjor använder ni? Vi använder en blandning av AIO (imse vimse, Bumgenius freetime, Real Easy), pockets (Poops!, Bumgenius V4, Wonderoos, FuzziBunz, gDiaper) , formsydda (hemmagjorda efter mönster BaaBaaBaby och RRP) och prefolds.
Vilken är er favorit? Nattetid: Real Easy, Dagtid när man vill ha en smidig blöja: gDiaper, Allround: BumGenius V4 och smidigast under allra första veckorna var BaaBaaBaby (med Minimundus ull-dra-uppisar). Om jag bara får välja en så säger jag BumGenius V4.
Vilken är den största utmaningen med tygblöjor? Att inte vilja prova ALLA olika sorter och märken, eller att köpa nya blöjor för att "de är såååå fina".
Vad är det bästa med tygblöjor? Det är så gott som luktfritt jämfört med engångsblöjorna och sedan är de så gulliga att byxor känns onödiga :-) 
Vad är mindre bra med tygblöjor? Kan vara ett pyssel att hitta rätt tvättrutin; lagom med tvättmedel, ättika, bikarbonat, sköljningar osv eftersom allas tvättmaskiner är lite olika så funkar inte en rutin för alla.  
Spelar det någon roll för dig var tygblöjorna är tillverkade? Ja, jag försöker ta lite hänsyn till det. Det känns dock viktigare att företagen står för bra arbetsvillkor vid framställningen än att de skall ha korta transporter. 
Ditt bästa tygblöjetips! Man läser ofta om att det skulle vara svårt med tygblöjor på natten, men det är faktiskt ganska lätt för många. Ge dig in i matchen även om det kanske kräver ett par olika trial-and-error (precis som på dagen).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar