fredag 31 maj 2013

Yes you can!


Inger

Barn: Clara, 2 år och 3 månader

Kort om Inger: 29-årig precis färdigutbildad matte-naturkunskapslärare

Hur länge har ni använt tygblöjor? Från nyfödd till blöjfritt, med enstaka engångs som komplement, något fler engångs under första månaderna.

Varför valde ni att börja med tygblöjor? För att det kändes självklart. Tycker om jämförelsen med porslin, i vardagen använder man sitt vanliga porslin och diskar det för att det är trevligare att hålla på med, bättre "känsla" att använda, finns fler fina sorter, är mer ekonomiskt och mer miljövänligt. Det hindrar inte att det vid enstaka tillfällen är praktiskt att köpa papperstallrikar.

Vilka tygblöjor använder ni? Vi har använt vikisar och formsydda med ullbyxa samt pockets. Numera är hon helt torr och använder inte blöjor längre.

Vilken är er favorit? Mannamaas formsydda byxblöjor var super. Och favoritpockets har varit Muksuts.

Vilken är den största utmaningen med tygblöjor? Kanske att komma igång, det blir lätt en hög engångskostnad och är inte helt lätt att veta vad man ska satsa på.

Vad är det bästa med tygblöjor? Att de inte luktar! Engångs stinker när man är van vid tygisar! Att vi sparat några tusenlappar är jag inte ledsen över heller.

Vad är mindre bra med tygblöjor? Enda nackdelen jag ser är att de tar plats, vilket gör de lite krångliga att resa med, särskilt utan bil. Halva packningen full med smutsiga blöjor är lite trist.

Spelar det någon roll för dig var tygblöjorna är tillverkade? Nja, har inte haft stenkoll. Men blir det nyinköp till nästa barn blir det sannolikt finska blöjor, vilket känns bra.

Ditt bästa tygblöjetips! Var inte rädd för ull! Det är väldigt lättskött, absolut inte så krångligt som många får för sig och det är otroligt läckagesäkert!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar